top of page

Финалът на фотоконкурса #останивкъщи

Актуализирано: 12.05.2020 г.

Фотоконкурса #останивкъщи е към своят край! До сряда, включително, можете да дадете своя глас за “наградата на публиката”. Днес седемчленното журито номинира любимата си снимка. Ето и какъв е бил избора на всеки един от журито! Виж правилата тук

Стоил Цицелков - антрополог


Тази снимка за мен добре илюстрира нуждата да запазим нормалното си ежедневие, добрият си вкус и практики дори при екстремни условия с много ограничения. В снимката има запечатано движение и цвете, които ни напомнят, че човек може да е активен не само навън, както и че красотата на природата е възможна и под карантина. Избрах снимката основно защото фокуса не е върху индивида. Конкретна фигура, която обаче би могла да бъде всеки от нас. В период когато всички сме под доста сходни обстоятелства е хубаво да си припомним, че не сме сами. Едни ще се разпознаят, а за други може да послужи за мотивация. ППС. А, и обожавам балерини.


 

д-р Георги Няголов - психолог консултант


Трудно е да избереш 1 снимка, но тази отговаря на най-много критерии - самотно тъжноо дете изпраща цветни, но почти виртуални и бързо изчезващи послания към домове,които изглеждат самотни и празни... На родителите вече им е уморено от принудителни игри в карантина и са й връчили чашата за балончета... А те са интересни, но еднакви, еднакви и никой друг не ги вижда, нито пука с пръстче... а небето залязва и нощта ще дойде в дома, който и през деня е бил затворен, без пясъчници, поляни и катерушки... И балоните стават тъжни, но все пак замечтани скоро да летят в парка към други шарено облечени деца...

 

Цветелин Тошев


Дълго време се колебах коя от всички снимки, които харесах да избера. Изборът беше труден понеже всяка една от тях ме трона по-различен начин. Все пак се спрях на този кадър, който смятам, че е запечатил приятна атмосфера и спокойствие в един български дом.

 

Матей 6 год

Тази снимка с кученцето е много сладка.
 

Валентина Петрова - гримьор


Ползотворна е снимката, реално представяща какво евентуално момичето е правило под карантина. И не просто да хване книга да се снима, а има вкарана мисъл и креативност. "След като се научиш да четеш, ще бъдеш вечно свободен", е казал Фредерик Дъглас. Точно това виждам в тази снимка, въпреки затворения начин на живот, тя е намерила начина да бъде свободна и не само, толкова много светове отворени пред нея.

 Ина Христова - художник изкуствовед


Избирам тази снимка защото смятам, че символизира надеждата и бъдещето. Погледът, усмивката и жестът на детето ме грабнаха. Според мен успешно представя щастието от малките неща. Именно от това се нуждаем и децата са най- големите ни учители. Също така в снимката много ми хареса цветовата комбинация и динамичната композиция!
 

Белослава 9 години

Харесва ми защото снимката е много цветна, красива и артистична.702 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page