top of page

Победителите във фотоконкурс #останивкъщи!

Здравейте мили хора, приятели на магията наречена фотографията. 


Благодаря на всички, които взеха участие във фотоконкурс #останивкъщиотделиха от времето, енергията си, и се постараха да изпратят своите оригинални снимки от вкъщи. Снимките са чудесни и вие направихте този фотоконкурс наистина незабравим! Имаше страхотни попадения и много затруднихте журито, включително и мен при избора от галерията с близо 300 броя снимки. Щеше ми се да мога да раздам много, много повече награди!


Участниците се състезаваха за награда - три професионална фотосесии от мен, на тема по техен избор. Реших, че най-справедливо би било ако наградите са еднакви, но оценени в три различни категории. 

Награда на публиката

Награда на журито и 

Награда, която като организатор на конкурса бих могла да оценя по мое усмотрение. 

Награда на Журито: Момиченце, което прави сапунени балончета.

Изборър ми на жури не беше случаен. Освен фотографски характер, конкурса има и социален момент, това определи и част от избора ми на личности, към който се насочих. Прецених, че за да е колкото се може по-обективно журито трябва да е разнообразно. 

Накратко поканих психолог - консултант - Д-р Георги Няголов, човек с невероятен ум и виждания за живота; поканих антрополога Стоил Цицелков, страхотно ерудиран и знаещ; Валентина Попова - талантлив гримьор, с нея работим голяма част, от фотосесиите, които снимам;  Ина Христова - моя колега от Художествената Академия, където заедно сме завършили Изкуствознание, а в момента е художник в Мексико и работи в един много интерсен наивистичено-декоративен стил; Цветелин Тошев - маркетинг експерт;  Белослава и Матей пък са две дечица на 9 и 6 г., най-сладкото и безпристрастно жури. Спрях се на тях защото децата са бъдещето и бях люпопитна да видя конкурса през техните очи. 

На първия етап всеки трябваше да избере една, единтвена снимка. Това беше трудна задача....... Аз самата бях тръпнеща в очакване и до последно се чудех как ще се развият нещата. И се оказа, че 7 човека избраха, 7 различни снимки във фотоконкурса #останивкъщи. Това доведе до втори кръг, на който помолих всеки да оцени снимките на останалите, заедно със своята от 1 до 7 и така кадърът с най-много точки щеше да е победител. И това е снимката изпратена от Мая Ангелова "Момиченцето, което прави съпунени балончета".


Наградата на публиката: Две награди: "Жената Паяк "и "Семейството работещо от вкъщи".


Тук се получи много интересено, две снимки си организираха надпревара и до последно не се знаеше за кого резултата ще бъде в полза. Чувствах се като на футболен мач. Наистина, не се шегувам. Не съм си представяла, че това може да се случи в моят скромен фотоконкурс. И като по някаква невероятна ирония в полунощ, когато конкурса приключи, двете снимки имаха точно по 833 лайка. Просто невероятно, но факт! Затова, за да е най-честно реших да дам две награди. И така наградата на публиката отива при Кристина Бергова и Деница Динева.


Моята награда: "Момичето, което гледа светът наобратно".

Аз имам мнение, че човек прави изборите си в живота, далеч още преди реално да ги е направил. Така да се каже на "подсъзнателно" ниво. И така може би се случи със снимката, която си избрах, въпреки, че признавам си умувах по въпроса. 

Снимката победител е "Момичето, което гледа светът наобратно". Нямам търпение Доротея Николова да вземе наградата си и да направим фотосесия с още по-щури идеи.


В синхрон с хубавото време, отмяната на карантината, завършва и съответно моят фотоконкурс #останивкъщи. Отново се вливаме в забързаното ежедневие. За мен това беше период на почивка и преосмисляне. Успях също да използвам времето, за полезни неща. Надявам вие също да сте намерили по нещо за себе си. 


С пожелание за много успехи!

К. Атанасова

718 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page