top of page
еротични-фотосесии.jpg
KameliyaAtanasovaPhoto-8660_retush.jpg
KameliyaAtanasovaPhoto-6618-2.jpg
KameliyaAtanasovaPhoto-8631-retush.jpg
KameliyaAtanasovaPhoto-6661-2.jpg
KameliyaAtanasovaPhoto-8803-retuh.jpg

НЕКА ДА СЕ ОПИТАМ ДА ОТГОВОРЯ НА НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИТЕ ВИ ВЪПРОСИ…

Будоарна или Еротична фотосесия?
За мен и двете определения носят еднакво значение. И все пак има определени нюанси в едното и другото. Самата дума “будоар” (boudoir), идва от френски и е със значение за лично, интимно пространство, имайки предвид стая, в която жената е можела да кокетничи, далеч извън погледа на обществото. Относно еротиката, това е по-скоро с акцент към сексуалността, желанията и тяхното изобразяване.

Нужно ли е да съм модел и какво трябва да знам за позирането?

Не, разбира се! Аз снимам предимно хора, които застават за пръв път пред камера. Много често чувам реплики от сорта: “Аз не съм фотогеничен/а”, “Никога не успявам да се харесам на снимка” и т.н. Повярвайте ми, това не е така. Именно и затова ползвате услугите на професионален фотограф, човек който ще Ви покаже в най-добрата светлина. Това е моята роля, да ви предразположа и накарам да се отпуснете. Уверявам ви, хората, които снимам, остават изключително приятно изненадани от резултата. За целта предварително ще обсъдим варианти на идеите, които бихте искали да осъществим и ще ви изпратя материали и инструкции как можете да позирате в деня на фотосесията по-добре.

Къде се намирате?
Живея и работя предимно в град София. Но няма никакъв проблем, ако се уговорим предварително, снимките да се направят и в друг град. Даже от съвсем скоро имам нова услуга: “Фотосесии в чужбина”.

До колко провокативни биха могли да бъдат снимките?
Това е нещо, което всеки избира сам, за себе си. Разбирам, че за различните хора, нивото на откритост е различно. За едни разголването е съвсем нормално, но за други по-къса пола или дълбоко деколте също биха могли да се възприемат като еротика.

Предоставяте ли дрехи, бельо, аксесоари?
По-скоро не, тъй като това е твърде лично. Но вие може да разчитате на 100% относно консултация по стайлинга. Вярвам, че всяка дама има страхотни тоалети, скрити в гардероба й.

Какво да облека по повод такъв тип фотосесия?
Това зависи основно от стила на човека, който застава пред обектива ми. Най-честото възприетото мнение е, че това трябва да е бельо, но аз смятам, че има доста други дрехи, които могат да бъдат дори по-интересни. Например много секси на снимка би могъл да изглежда стар пуловер с голо рамо и 3/4 чорапи. Не се ограничавайте във визията. Сигурна съм, че могат да ви хрумнат много интересни идеи, ако помислим заедно. Задължително наблегнете на любимите си дрехи. Помислете също дали има неща, които не харесвате по тялото си и как бихте могли да ги прикриете с добре подбрани аксесоари.

Обработват ли се снимките?
Да, всяка снимка задължително се обработва. Но като цяло избягвам т.нар. дълбок ретуш, искам все пак да можете да се познаете на снимката :) Като стил на работа предпочитам естествените пози и красота. Ако сте разгледали моето портфолио по-подробно ще имате и представа по какъв начин ще получите снимките си. Също като мен и повечето ми клиенти обичат черно-бялата фотография, така че ще имате най-сполучливите си кадри и в черно-бял вариант.

Колко кадри ще получа и след колко време?
Средно от различните фотосесии се получават около 150-200 кадъра, които ще ви изпратя на цифров носител. Срока, за да си получите крайния резултат е 10 работни дни, но ако в този момент не съм прекалено затрупана от работа, бих могла да съм готова и доста по-рано.

Къде се случват снимките?
Много често ме питат дали снимам в студио. Не, не снимам в студио, но пък снимам със студийно осветление :) Често поради естеството на снимките се предпочитат локации на закрито. Това може да бъде домашна атмосфера, хотелска стая или апартамент с интересен интериор. Аз снимам изключително бутикова фотография и всяка фотосесия е на ново място, съобразено с Вашите изисквания. След като ми разкажете как си представяте концепцията на Вашите снимки, бих могла да Ви препоръчам това, което е най-подходящото за Вас.

Кога е подходящото време за фотосесия и имате ли работно време? Трябва ли предварително да си запазя час?
Фотосесиите се случват основно в работната седмица, между понеделник-петък. Като най-подходящо да се направят снимките е в светлата част на деня, така ще имам възможност да ползвам повече естествено осветление или комбинация с изкуствено. За да си резервирате фотосесия, е желателно предварително да се чуем и проверите каква е моята заетост. Колкото по-рано заявите фотосесия, толкова повече ще имате шанс да я запазите в точното време, което желаете.

Може ли фотосесията да е за подарък?
О, да! Най-често дами си поръчват снимки, които в последствие подаряват на интимен партньор. Знаете ли, много готино се получава така? Хем жените си организират интересно забавление и страхотни снимки за спомен, хем така и господа остават доволни. В други случаи мъжете са инициатор на събитията. Ако решите да подарите фотосесия на някой друг, издавам специален сертификат, във вид на луксозна картичка, където можете да впишете Вашето име и послание. Особени популярни поводи са рожденни дни, 14-ти февруари, 8-ми март и други празници.

Споделяте ли моите изображения?
Вие сами избирате степента на поверителност за всяко изображение. Аз изключително уважавам личното пространство на хората, които снимам, така че спокойно можете да разчитате на конфидинциалност. Разбира се, ако нямате нищо против, много бих се радвала да споделя част от нашата съвместна дейност, тъй като творец това е много важно за мен - да мога да покажа реултата от енергията и труда си, които влагам към всяка една фотосесия.

Трябва ли да ползвам услугите на професионален гримьор или фризьор?
Да, силно препоръчително е, дори и да сте с перфектна кожа и визия. Особено грима, придава голяма завършеност на снимките. Заслужава си. С удоволствие бих могла да ви съдействам, тъй като имам контакти с професионалисти в областта.

Колко дълго продължава фотосесията?
Самата фотосесия обикновено продължава около 2-3 часа, но е хубаво да си отделите около един следобед, за да може на спокойствие и без бързане да организираме нещата. Да имате време да посетите гримьор или фризьор. За мен е важно изцяло да се потопите в емоцията и насладите на удоволствието от случващото се. Много често обичам да казвам, че аз всъщност предлагам незабравимо преживяване, от което, като краен резултат получавате албум с красиви снимки. Това е време само за Вас.

Предлагате ли фотоалбуми и снимки на хартия?
Да, предлагам изключително красиви и луксозни албуми. Много ми е любимо, когато вече сме завършили фотосесията, да оформим най-добрите кадри в дизайнерски албум. Усещането е несравнимо, да видиш снимките си на хартия и да държиш албум в ръка. Това е особено подходящо, когато фотосесията е за подарък и така всичко има много по-завършен вид. Другата опция е избрани кадри да бъдат разпечатани на висококачаетвена хартия за поставяне в рамка.

bottom of page