top of page

ФОТОКОНКУРС

#останивкъщи

KameliyaAtanasovaPhoto-4300cr.jpg

СПЕЧЕЛИ ПРОФЕСИОНАЛНА ФОТОСЕСИЯ НА СТОЙНОСТ 300 ЛВ., КАТО МИ ИЗПРАТИШ СНИМКА ОТ ВКЪЩИ

 

Изпратете ми вашите готини и оригинални снимки вкъщи🏡 и така трима от вас ще спечелят фотосесия 📸 от мен на тема по ваше желание. Любопитна съм да ми разкажете в картинки как и вие се справяте с извънредното положение. Успявате ли да се забавлявате? Какво ви вълнува в дните на изолация? Работите ли "home office"? Готвите ли? Тренирате ли у дома? Имате ли домашни любимци и говорите ли си с тях? Има ли любов по време на…. карантина? Последните седмици живеем в странно време, време на възможности или на ограничения и криза, всеки сам си избира. Ситуация, в която трябва да сме отговорни и силни. Наскоро един приятел ми каза, че за да оцелеем е нужно основно да запазим чувството си за хумор и креативността си. И аз мисля, че е безкрайно прав. Това е период, в който можем малко да забавим забързаното си ежедневеие, да се огледаме, вгледаме, обърнем внимание на себе си и най-близките си хора. Да посветим ежедневието си на неща отлагани с години. Да се научим да готвим, да рисуваме, да свирим на музикален инструмент или…. да прочетем онази книга, която все не подхващаме. Вярвам, че всеки може да измисли по нещичко за себе си. 

Ето, като фотограф, какво ми хрумна и на мен - да организирам фотоконкурс под надслов #останивкъщи или #stayhome, както ви звучи по-благозвучно. Нещо, с което се надявам да допринеса дори с частичка малко повече за доброто ви настроение.

Ще цитирам една особено любима моя мисъл от философа Хераклит: “Единственото нещо, което не се променя е, че всичко се променя”. И действително, когато нещата вече са други и излезем от това положение, буквално и преносно, ще се радвам да се срещна с печелившите, за да заснемем тяхната награда. 📸

Бъдете здрави!

С уважение, Камелия Атанасова 

ПРАВИЛА: 

Изпратете ми на мeйл kkaammii@gmail.com или в месинджъра на ФБ страницата Kameliya Atanasova - PHOTOGRAPHER до три броя ваши, авторски снимки, заснети в домашна обстановка. Изискването е снимките да са портретни или в тях да присъстват хора. Може би снимките тип "Selfie" не са най-подходящи, освен ако не показват някакво действие, свързано с темата на фотоконкурса. Кадрите трябва да са с добро качество, но не е задължително да са заснети с професионална техника, може да са снимани и с телефон. Тук ще се оценява по-скоро идеята на снимката. Изображения с лошо качество, които не са по темата или нецензурни, няма да се допускат до конкурса. Снимките, които бъдат приети, ще бъдат публикувани след момента на получаване, на моята ФБ страница и оценени по три начина - награда на публиката, на журито и по мой избор. 

Под внимание ще се вземат основно три показателя. 

 • Идея и артистичност

 • Композиция

 • Изразни средства 

KameliyaAtanasovaPhoto-3950_Crop.jpg

 НАГРАДИТЕ:

Трима човека ще получат професионална портретна фотосесия от мен на тема по техен избор. Фотосесията ще е с продължителност до 2 часа, на стойност 300 лв. и ще се проведе на терирорията на град София. Наградата може да бъде осъществена в рамките на една година след края на конкурса. Авторът запазва правото си да използва снимките от наградите в собственото си портфолио. 

 

ОЦЕНЯВАНЕ: 

Оценяването ще се осъществи по три начина, за да е максималко коректно. 

 • Награда на публиката. Снимките, които участват в конкурса ще бъдат качени във ФБ страницата Kameliya Atanasova - PHOTOGRAPHER, в галерия създадена специално за целта. Ще спечели снимката с най-много лайкове. 

 • Награда на журито. Седемчленно жури ще оценява кадрите в няколко кръга на принципа на отсяването,  докато изберат финално една снимка. 

 • По мой избор. Запазвам правото си като организатор на този конкурс да избера любима за мен снимка. 

СРОК:

Снимките могат да бъдат изпращани до 10 май, като на 13 май ще обява победителите. 

 

ЖУРИТО:

За да бъде интересно и неподправено оценяването на фотоконкурса #останивкъщи съм подбрала максимално разнообразно и безпристрастно жури:

 • д-р Георги Няголов - психолог - консултант

 • Стоил Цицелков - антрополог

 • Цветелин Тошев - маркетинг експерт, собственик на https://www.smartdigital.bg

 • Валентина Попова - един от най-талантливите гримьори в София -  Makeup Fairy

 • Ина Христова  - художник и изкуствовед

 • Белослава - 9 г. 

 • Матей - 6 г.

IMG_8936

IMG_8936

IMG_8935

IMG_8935

IMG_8932

IMG_8932

IMG_8931

IMG_8931

IMG_8924

IMG_8924

IMG_8917

IMG_8917

IMG_7645

IMG_7645

IMG_7647

IMG_7647

IMG_7641

IMG_7641

IMG_7640

IMG_7640

bottom of page